Fredag den 28. juli 2006

 

 

Efter en varm nat spiste vi morgenmad kl. 08.00. Et pænt morgenbord med yoghurt, brød, ost, pålæg m.m., kun et problem, tjeneren ”øsede” en kop kaffe op til hver, og tog så kanden med igen. Så skulle vi have mere kaffe, skulle vi ”finde” tjeneren og bede om mere, det opgav vi

 

Vi startede igen turen mod ”syden” og næste overnatning skulle være i Østrig. Vi vidste, at den er nærmeste tilkørsel til motorvejen var lukket, så vi kørte mod den næste tilkørsel. Lotte Heise havde glemt, at den var lukket og ”brokkede” sig over, at vi kørte forkert. Efter kort tid forstod hun vore hentydninger og forklarede os den ”rigtige” vej. Da vi kom på motorvejen, hørte vi ikke meget til Lotte. Vi skulle køre godt 300 km, før vi skulle dreje ind på en anden motorvej.

 

Undervejs gjorde vi ophold for at få vand ombord. Det blev kun til to 0,5 liters flasker, som vi betalte den nette sum af kr.30,60 for. Da vi kun havde mad med til første dag, kunne vi – med de priser – godt se, at frokosten ville blive en dyr fornøjelse. Så da det nærmede sig frokosttid, kørte vi fra motorvejen og ind i en større by for at provianterer.

 

Her var det helt andre priser, så vi fik købt vand, brød, smør, bananer, tomater m.v. (6 flasker 1,5 liters vand kostede 25,00 kroner). Vi havde ingen problemer med at find ud af byen igen og komme ned på motorvejen, det sørgede Lotte for gik uden problemer.

 

Vi havde indtil nu undgået de store stop på motorvejen på grund af vejarbejde og færdselsuheld. Men nu kunne vi se, at vi nærmede os et – bilerne stod stille et stykke fremme, men vi var så heldige, at der lige før var en rasteplads, så nu var tiden til at spise det indkøbte mad. Efter ca. 45 minutter kunne vi se, at bilerne igen kørte rimeligt hurtigt, så vi fortsatte rejsen.

 

Vi skulle som sagt overnatte i Østrig, og ventede på, at Lotte skulle give os besked på at dreje fra motorvejen. Hun sagde ikke noget, og pludselig var vi ved Starten på Brenner motorvejen, hvor vi skulle af med 60,00 kr. for at komme videre. Vi blev lidt forvirrede, da vi troede, vi kørte ind i Italien. Vi kunne ikke vende om, så vi måtte fortsætte, og så vende om, hvis det var forkert.

 

Efter, at have kørt nogle kilometer af Brenner motorvejen, sagde Lotte, at vi skulle dreje fra motorvejen, og det viste sig, at det var afkørslen til byen, hvor vort hotel lå. Vi fik et godt værelse, dog uden aircondition, men acceptabelt, og hvad kan man forlange af et dobbeltværelse til kr. 500,00 inkl. morgenmad.

 

Fra kl. 18.30 var der mulighed for, at få serveret aftensmad hvilket vi benyttede os af. Fra menukortet valgte vi Wienerschnitzel af svin paneret og friturestegt, hertil pommes frites og salat bestående af revet gulerødder, tomater, agurk og salat vendt i eddike. Vi var sultne, så ned gled det godt hjulpet på vej af et par øl. Lene spiste dog ikke salaten, det var lige surt nok. Vi sluttede middagen af med et par kopper kaffe med flødeskum.

 

Det var begyndt at regne, og et tordenvejr var over os, men vi besluttede dog at gå en lille tur, inden vi gik til ro for natten. Det skal lige nævnes, at det ikke regnede under gåturen.