Lørdag den 29. juli 2006

 

 

Lørdag var dagen, hvor vi ankom til vort bestemmelsessted og også den korteste dag at køre, så vi stod ikke så tidligt op, vi spiste morgenmad kl. 08.00. Morgenmaden var der ikke noget at klage på, lidt mindre end dansk hotelstandard, men ok.

 

Belært af erfaring besluttede vi at købe noget brød, inden vi igen kom på motorvejen, for den skulle vi ikke af igen, før vi næsten var ved hotellet. Brødet blev købt, og vi vendte bilen mod Brenner motorvejen. Men vi måtte igen betale motorvejsafgift for at komme ind på den. Dog denne gang kun det halve ca. 30,00 kr. Trafikken var med os det første stykke af Brenner motorvejen, men da vi kom til Italien, var det mange steder svært at få bilen over 90 km. i timen.

 

Årsagen var ikke kun en tæt trafik, men også en let regn en del af vejen. Temperaturen var faldet til 16 grader og overskyet, så det var trods alt godt vejr at køre i. Da vi forlod Brenner motorvejen, forlod vi også det ”dårlige” vejr. Solen kom frem på himlen, og temperaturen steg til 37 grader. Det nærmede sig frokosttid (kl. 14.00) så vi kørte ind på en rasteplads, men ak, her var der ingen grønne steder, bænke eller borde, hvor vi kunne ”stable” et frokostbord på benene. Så det blev til et stående arrangement ved bilen i bagende solskin, hvor der var 37 grader i skyggen. (jeg ved ikke hvad temperaturen var i solen).

 

Vi undgik igen at holde i kø, og glædede os over, at vi ikke skulle den anden vej, for her holdt trafikken helt stille – 20 til 30 kilometer, og vi håbede samtidig på, at der ikke var samme trafik, når vi skulle hjem næste lørdag.

 

Vi ankom til hotellet, der ligger midt inde i byen. Vi blev spurgt, om vi ønskede at have bilen i hotellets garage eller forsøge, at finde en parkeringsplads ude i byen. (Prisen var ca. 75,00 kr. pr. dag.) Vi tog mod tilbuddet, da vi godt kunne fornemme, at det kunne være svært at finde en parkeringsplads. Vi kørte ind i garagen, der bestod af tre etager, men en bil-elevator af ubestemmelig alder til at transportere bilen til en af de øverste etager. Der var ikke meget plads til bilen, og portene i elevatoren skulle åbnes og lukkes med håndkraft. Vi fik hjælp af receptionisten og spekulerede på, hvordan vi selv skulle klare dette problem.

 

Bilen blev parkeret, og bagagen bragt til værelset, men ak… et lille værelse (3 x 3 meter og over 4 meter til loftet) og et badeværelse, hvor man knap kunne stå i brusekabinen. Lene syntes ikke det var særligt godt. Det blev ikke bedre, da vi erfarede, at de fleste værelser havde balkon, dog ikke det vi havde fået. På hotellets hjemmeside havde jeg læst, at der var minibar, sikkerhedsboks og aircondition på alle værelserne. Jeg forsøgte så at få et andet værelse ved at gøre opmærksom på, at der hverken var minibar eller sikkerhedsboks på værelset. Receptionisten forklarede at, ingen værelser havde minibar, og det kun var de 20, der havde sikkerhedsboks, og sikkerhedsboksen var meget lille. Så det fik vi ikke så meget ud af.

 

Aftensmaden blev serveret mellem kl. 19.30 og 21.00, så vi havde god tid, og den benyttede vi til at gå en tur rundt i byen, og bl.a. prøve om vi kunne finde ud af hvordan togene gik til Pisa og Firenze. Der var meget trafik i byen og mange højtspillende biler (det var som at høre, når Morten kom kørende).

 

Da vi kom tilbage til hotellet, var der stadig et stykke tid, indtil vi kunne få aftensmad så vi besluttede at nyde en øl, inden vi gik på værelset for at klæde om til aftensmaden.

 

Kl. 19.30 var vi klar til aftensmaden – spændende da vi ikke kunne vælge, hvad vi skulle have, det bestemte kokken.

 

Aftensmaden består af tre retter, og som forret fik vi ”Gnocchi med tomatsovs” (pastakugler laver af kartofler og mel). Hovedretten var en tynd skive kogt/stegt kalvekød med små dåsegulerødder, og som dessert fik vi et stykke vandmelon, der blev spist med kniv og gaffel. Det hele blev ”skyllet” ned med en flaske vin og vand. Udover ovennævnte var der et mindre salatbord, og der blev serveret brød til.

Det smagte ”meget” godt, og mæt blev vi.

 

Det havde været en lang dag så vi besluttede at gå tidligt til køjs.