Tirsdag den 1. august 2006

 

 

Dagens rejsemål var Pisa og vi startede bilen kl. 09.00.

Lotte havde fået at vide, at vi ikke ville benytte motorvejen, så ”hun” gik i gang med at guide os gennem byen. Det kan godt være, at det tager længere tid, men så ser man også noget mere af Toscana.

 

Da vi kom til Pisa, skulle Lotte finde en parkeringsplads, men det var svært – der var godt nok mange biler. Efter lidt søgen og venten i kø fandt vi en parkeringsplads ikke så langt fra ”Campo dei Miracoli”, hvor bl.a. det skæve tårn ligger.

 

Inden vi begav os ind i på pladsen, skulle vi lige have en cappuccino og slappe lidt af i skyggen. Da vi havde nydt det et stykke tid, begav vi os ind for at på de prægtige bygninger. Efter at have gået et stykke tid rundt på pladsen, besluttede vi, at vi ville købe billet til domkirken og dåbskapellet. Hvis vi skulle se tårnet, skulle vi vente et stykke tid. Der var kun adgang til tårnet i grupper sammen med en guide.

 

Det er svært at beskrive, hvad man føler, når man ser et af Italiens fornemmeste bygningsværker, den skønne marmorfacade med mosaikker af marmor og glassten, men flot er det. Når man så bevæger sig ind i domkirken, bliver man betaget af de mange flotte malerier, glasmosaikvinduerne og ikke mindst den pragtfulde prædikestol.

 

Da vi havde set det indvendige af domkirken, begav vi os over i dåbskapellet. En flot bygning udefra, men lidt skuffende indvendig. Bygningen var ikke så flot dekoreret som domkirken, dog var prædikestolen og den ottekantede døbefont flotte at se på.

 

Nu havde vi set nok af Pisa, og vi begyndte hjemturen. Vi besluttede at køre en anden vej hjem og finde et indkøbscenter, hvor vi kunne købe ind til frokost. Vi fik købt lidt salat, brød m.m. og begyndte at lede efter et sted, hvor vi kunne holde frokost.

Det er svært, de italienske veje er ikke berømte for deres rastepladser, og vi måtte til sidst holde ind til siden, hvor vi fandt lidt skygge fra et træ.

 

Efter denne ret primitive frokost var det efterhånden blevet hen på eftermiddagen, og vi kørte tilbage til hotellet for at slappe af og klæde om inden aftensmaden.

 

Til aftensmad havde vi valgt:

 

Vi har bord ved siden af Susanne og Freddy, så under aftensmaden aftalte vi, at byen havde godt af vort besøg, så vi besøgte et par steder hvor vi drak lidt øl og Irsk kaffe m.m.